Szexi szépséghibák: A szeplők

Szexi szépséghibák: A szeplők

Kezdjük is a legelején, honnan is jött ez a bejegyzés ötlet? Már régóta kikívánkozott belőlem ez az egész vélemény nyilvánítás és szerencsére meg is adta a löketet egy beszélgetésem az egyik ismerősömmel. Arra kért, hogy kicsit beszélgessek már el a kislányával mert kőkeményen csúfolják az általános iskolában a szeplői miatt. Kicsit értetlenül álltam a helyzet előtt, ugyanakkor felhozott megannyi emléket bennem az én kislány koromról, amikor olyannyira bele voltam betegedve a szeplőimbe, hogy elgondolkodtam azon márpedig eltüntetem őket egy kezeléssel.

person-1107788_960_720

Forrás: pixabay

Üljünk csak be az időutazó gépünkbe és mennyünk vissza egészen a kis Juditig 2003-ig. Amit látok, az egy testkép zavaros, szorongós, nulla önbizalommal rendelkező lány, aki majd össze esett az izgalomtól ha több ember előtt kellett megjelennie és esetleg beszélnie. A fiúk az osztályból csúfolták, hogy nagyobb melle van nekik mint neki, ami így külső szemmel nézve nekik volt gáz nem feltétlen a 6. osztályos lánynak. A lényeg viszont nem csak ez, elég sokszor kapta meg a koszos arcú és hasonló kedves megjegyzéseket a szeplőire. Úgy döntött, hogy változtatni akar, olyan akar lenni mint a menő, “szép”lányok, így kikönyörögte otthon hogy írassák be egy modell iskolába ahol fejlődhet.

1 évig jártam ebbe a modell iskolába és mit hoztam onnan? Azt az érzést, hogy soha a büdös életben nem akarok modell lenni. Az első mérlegelésen (mintha valami vágóhídi disznóról beszélnék) már megkaptam, hogy nagyon kövér vagyok, legalább 10-15 kilót le kellene fogynom. Nem is volt ezzel semmi gond, mert egyébként is akartam fogyni éppen csak nem így képzeltem el a kislány fejemmel az egészet ahogy ők. Kezembe nyomtak egy már fogalmam sincs hány napos diétát, aminek a nagy része koplalásból állt, volt hogy majd össze estem tesiórán. Aztán csak arra emlékszem, hogy egy divatbemutató előtt anyuékkal benyomtam egy kicsi pogácsát és pont észrevette a vezetőnk. Reakció: “Ha így zabálsz soha nem lehetsz olyan szép, sikeres és csinos mint a profik.” Így utólag is köszönöm, hogy azt a kis önbizalmát is elvetted annak a kislánynak. Ha pedig ez még nem lett volna elég jöttek a szeplőim. Ők maguk ajánlották, hogy van egy kezelés ami eltünteti őket, mert ez nem szexi se nem trendi. Bevallom elgondolkodtam rajta igen, mert nagyon utáltam magam, a szeplőimet és a testemet.

Mára már tudom milyen jól döntöttem, hogy meghagytam őket, hiszen ez a “tökéletlenség” a szexepilem. Imádom őket és az esetek 90%-ban nem sminkelek, hogy látszódjanak és büszkén viselhessem őket. Arról nem is beszélve, hogy tele van a közösségi média azzal, hogy szeplőt tetováltatnak, sminkelnek maguknak a sztárok és a híres neves bloggerek. Milyen jó, hogy nem kell ezen törjem magam, nekem vannak gyárilag. Gondoltam beírom a keresőbe is a szeplő szót és kaptam ott hideget meleget egyszerre. “A szeplők még sosem voltak ennyire menők..” aztán “Hogyan tüntesd el a szeplőket házi praktikákkal” vagy éppen “A szeplők elmúlnak vagy egyre több lesz?”. Egyszerűen hihetetlen, hogy mennyi lány, sőt nő van akik még mindig azokat a kérdéseket feszegetik, hogyan szabadulhatnának meg a szeplőktől. Pedig mennyire szexi is ez a hibának titulált dolog, sőt az eddigi tapasztalataim alapján a pasik is megőrülnek értük.

A szépség relatív igen, valakinek tetszel, valakinek nem, egyszerűen nem felelhetsz meg mindenkinek. A tökéletességen pedig nem igazán éri meg stresszelni magad, hiszen mindenkitől van szebb, mindenkitől van csinosabb, egy a lényeg: Te milyennek látod magadat? Van olyan hölgy ismerősöm aki több mint 100 kg és mégis mikor belép egy emberekkel teli terembe senki sem ragyog jobban és szebben mint Ő. Mindannyian mások vagyunk, vannak tökéletlenségeink és hibáink, de ezekkel vagyunk csodálatosak. Szeplők nélkül vajon ugyanaz az ember lennék? El sem tudom magam képzelni enélkül és ma már csak jót mosolygok azon, hogy valaki ezért csúfolt ki. Én így érzem jól magam, van olyan ismerősöm aki plusz 20-30 kilóval érzi jól magát és akad olyan is aki éppen ellenkezőleg minél vékonyabb annál magabiztosabb. Szeretem magam szeplőkkel és a hatalmas nagy mosolyommal együtt! Te szereted magadat?

Visszatérve az ismerősöm kislányára elmondtam neki a történetemet és elmondtam azt is, hogy úgy gyönyörű ahogy van. Ne érdekelje az mit gondolnak vagy mondanak mások vannak akik igenis az ő szeplőire irigykednek és legyen rájuk büszke. Nem kell hat kiló vakolattal eltüntetni azt aki vagy csak azért, hogy másoknak tetsszen az összkép. A végén pedig olyan lelket öntöttem bele, hogy már csak nevetgéltünk a sok idiótán, aki arra vetemedik, hogy egy tizenéves csodás lányt minősítsen. Most már Ő is tudja amit nekem sajnos kb. 23 évembe telt felismernem, hogy: A csoda Benned van!

img_5375

Ennek a gondolatmenetnek a kapcsán érlelődött meg bennem az a dolog, hogy a közösségi média felületeken, leginkább az instagramon szeretnék naponta megosztani veletek olyan képet ami álarc, maszk nélkül mutatja meg azt aki vagyok, felhívva ezzel a figyelmét azoknak a fiatal lányoknak és igazából mindenkinek, hogy a csoda bennetek van, úgy vagytok gyönyörűek ahogy vagytok, nem kell elbújni és elrejteni a “szépséghibáitokat”. Igazából az esetek 80%-ban eddig is olyan képeket osztottam meg magamról ahol smink nélkül vagyok látható, de most külön szeretnék erre odafigyelni és kitaláltam magamnak erre pár hashtaget is: #legytermeszetes #sminknelkul #szeploslany #acsodabennedvan #legyonmagad és persze a #nomakeupbyjudexim. Bátran használjátok Ti is, kíváncsi vagyok a természetes önmagatokra!

Ti mit gondoltok erről a témáról? Esetleg ért valamilyen atrocitás a külsőtök miatt valaha? Ha van kedvetek osszátok meg velem, kíváncsi lennék.

Legyen csodás napotok!

Love, J

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.