Stílus a divatban – Te mered vállalni önmagad?

Stílus a divatban – Te mered vállalni önmagad?

Már a divatvilág egyik legnagyobb hatalmú asszonya is megmondta: „A divat változik, a stílus örök.” Coco Chanel sikerének titka abban rejlett, hogy mindig a saját stílusa szerint öltözködött, éppen ezért sokan nevettek rajta igen, de érdekelte ez őt vajon? Kétlem, mert akkor nem viselnék még mindig nők százai az általa megálmodott darabokat.

chanel-640x852

Forrás: google.com

Merik e vállalni magukat az emberek? Erre a kérdésre nagyon könnyen megkapjuk a választ, ha például fogjuk magunkat és kimegyünk egy bevásárlóközpontba vagy akár egy forgalmas parkba, leülünk és csak figyelünk. Ez nagyon jó kikapcsolódás is tud lenni egyébként és mennyi mindent meg tudunk így. Tavasszal én például imádok kiülni az egyik sétáló utcai kávézóba és egy latte mellett megfigyelni az embereket. Látni ott lázadó kamaszokat akik még maguk sem tudják mi ellen de lázadnak. Látni beskatulyázott nőket, akik a férjüknek vagy valaki másnak öltöznek, rosszabb esetben teljesen elhanyagolják magukat. Látni fiatal lányokat, akik az éppen aktuális celeb baba bőrébe akarnának bújni kényszeredetten. Látni divatmániás cicákat, akik megveszik vagy inkább megvetetik a Christian Louboutin cipőt de menni már nem tudnak benne. Vannak próbálkozások és másolt, sorozat gyártott emberek. De hol az egyéniség?

street

Forrás: Pinterest

Mindig felderül az arcom, amikor meglátok valami meghökkentőt, amikor valaki olyan jön velem szembe aki elgondolkodtat. Ezeket az embereket onnan ismerhetjük fel, hogy látod a szemei csillognak, az arca sugárzik, messziről látni hogy rendben van magával. Bármi is van rajta teljesen lényegtelen, mert tudja azt viselni és tudja, hogy úgy van rendbe ahogy van. Ezek az emberek felszabadultak, mosolyognak, tudják mit akarnak és egy kopott farmer póló tornacipő kombinációban is lehengerlőek. Tisztában vannak a stílusukkal és merik azt vállalni bármilyen is legyen. Ismerik, követik a legújabb trendeket, de sohasem adják fel saját magukat másvalamiért.

sneakers

Forrás: Pinterest

Azt szoktam mondani, hogy a stílus szabadságot ad! Ha tisztában vagy magaddal, azzal mit szeretsz, akkor kinyílsz mint egy virág. Miért kellene attól félj, hogy uhh most vajon fel merjem venni ezt a ruhát, hiszen kivágott a háta és mit fognak szólni a szomszédok ha meglátnak benne. Mi közük nekik a Te életedhez? Ha Te abban éreznéd jól magad akkor viseld magabiztossággal és ha találkozol a szomszéddal dobj neki egy mosolyt. Nekem például vannak olyan napjaim, hogy egyszerűen érzem nem lennék magabiztos és felszabadult egy tűsarkúban, bár megkövetelné egy találkozó. Akármilyen is a helyzet, márpedig nincs az az isten, hogy én feszengjek, így ilyen időkre tartogatom a pici sarkú vagy éppen a lapos cipőimet. Mindig van megoldás.

Egyedi vagy, csodálatos és megismételhetetlen. Ne zárkózz be ha éppen ki akar törni a vagány, vad vagy éppen laza, esetleg szexi éned. Mutasd meg magad és a világ máris egy különlegesebb hely lesz az által, hogy gazdagodott egy egyéniséggel, aki nem fél megmutatni önmagát. Véleményem szerint ez mindennek az alapja! Lauren Hutton modell és színész mondatával zárnám ezt a cikket:
„A divat az, amit évente négyszer felajánlanak neked a tervezők. A stílus pedig az, amit választasz belőle.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.