Nyúlcipő CHALLANGE | FutóNapló S01E01

Nyúlcipő CHALLANGE | FutóNapló S01E01

Tartozom egy vallomással: Gyűlölök futni! Gimibe tesiórán egy körtől kifulladtam, hogy a cooper futást ne is említsem. Gondolom tudod miről beszélek. Igen, arról az értelmetlen borzalomról, amikor 12 kegyetlen percig körbe körbe kell futni minél nagyobb távot a fasza jegyért cserébe. Ha annyit mondok, hogy egy nagy focipályás fél kör futás után megálltunk cigizni meg sétálni akkor sejted, hogy milyen a kapcsolatom a futással ugye? A tipikus mindig tesióra alól felmentéssel rendelkező lány voltam/vagyok. Nem vagyok rá büszke, mondjuk már azóta változott a helyzet, hiszen szerencsére heti 4-5 alkalommal edzeni járok. A futással azonban mai napig nem sikerült kibékülnöm.

Persze fellángolások, amolyan egy-két éjszakás kalandjaink voltak, de hosszú távúnak egyáltalán nem mondanám. Számtalanszor belekezdtem, hogy aztán minél előbb abbahagyjam. Mentegetőzhetnék, úgyhogy fogok is most egy picit, ugyanis részben az egészségügyi állapotom miatt sem mertem úgy igazán belevágni a futásba. Szívritmus zavarom van, minek köszönhetően minden nemű kardió edzés során másodpercek alatt van a pulzusom az egekben és esek össze. Nem egy kellemes dolog, ugyanakkor pont megfelelő kifogás is volt számomra, hogy mellőzzem a futást az életemből. Különösebb késztetést nem is éreztem arra, hogy vegyem a futócipőm és nekiinduljak a vakvilágnak, holott a lakókörnyezetem a legideálisabb és leginspirálóbb erre a feladatra. Egészen ez idáig.

Szombaton történt, hogy öregesen itthon ültem a macskámmal a hintaszékben betakarózva a teácskámat szürcsölgetve (na jó nem 😀 ), amikor szöget ütött a fejembe, hogy bizony én meg akarok tanulni futni. No nem csak úgy futkosni ám, hanem úgy igazából, tényleg, komolyan futni. Nem szaroztam, ki is tűztem egy célt, amibe még belegondolnom is izzasztó, de meg fogom csinálni, mert amit én elhatározok végbe is viszem. Szóval a cél nem más mint:

Lefutni 5km-t egyszerre 30 perc alatt.

Tisztában vagyok vele, hogy ez valakinek a kisujjában van, de nekem igenis rohadt nagy kihívás, amit fogalmam sincs hogyan fogok kivitelezni de tudom, hogy sikerülni fog és pont. Addig kutattam a neten, hogy találtam is egy szuper kis edzéstervet kifejezetten kezdőknek, 8 hét, ami végén sikeresen fogom tudni teljesíteni az 5km-t. Le is töltöttem, ITT tudjátok ti is letölteni.

Nem is én lennék, ha már első nap nem csúsznék a programmal, mert vasárnap akartam kezdeni, de hétfő lett belőle és ezen a nap az első és a második napot is letudtam, hogy behozzam magamat. Nem árulok el kulisszatitkot ebben a cikkben, ugyanis szuper kis vlog sorozat lesz a 8 hétről a youtube csatornán. Érdemes feliratkozni, ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan sikerül teljesítenem a programot. Mivel “vasárnap” kezdtem ezért szombatonként lesz a pihenőnapom, ekkor fognak felkerülni a vlogok a csatornára a teljes hétről. A témában tehát 8 videóra számíthattok, én már nagyon izgatott vagyok mi fog ebből kisülni.

Ha szeretnél hozzám csatlakozni én csak bátorítani tudlak, gyerünk vágj bele, szeressük meg a futást együtt!

Ha tetszett amit olvastál iratkozz fel, csatlakozz a kis csapatunkhoz a különböző social media felületeken és oszd meg barátaiddal is, hátha hasznos lesz valakinek!

Nyúlcipőt fel Judexim Team!

-Judit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.