Különleges munkák – Asztrológiai tanácsadó

Különleges munkák – Asztrológiai tanácsadó

“Szerettem volna hogy az emberek a blogomon keresztül felismerjék,  hogy az asztrológia nem jóslás és nem üveggömb…”

Villányi Andrea – Asztrológiai tanácsadó

Már régóta szerettem volna a blogon egy olyan interjú sorozatot elindítani, ami nem mindennapi szakmákat, munkákat taglal. Olyan szakemberekkel és szakmájukkal megismerkedni, akik imádják azt amit csinálnak és mindemellett ezek valamilyen úton módon különlegesek is. Ezzel inspirálva Titeket arra, hogy ne adjátok fel az álmotokat, nem kell egy szar főnök és szar munkahely mellett begyepesednetek, megvalósíthattok bármit! Az álom munka létezik és elérhető csak tenni kell érte és merni!

Első interjúalanyomnak egy végtelenül kedves, segítőkész, inspiráló nőt választottam aki úgy döntött, hogy kiszáll a mókuskerékből bizonyos szinten és saját vállalkozást alapít, mégpedig olyan dolgot fog csinálni amiben örömét leli és ráadásul segíthet is az embereknek. Villányi Andrea asztrológiai tanácsadót faggattam a szakma érdekességeiről.

Kezdjük mindjárt az elején! Kezdetektől tudtad, hogy Te bizony asztrológiával akarsz foglalkozni vagy később alakult ez ki valami hatására? Tudod vannak azok a szerencsések akik már gyerekkoruk óta tudják, hogy mi az ő útjuk. Te hogy voltál ezzel?

Már 13-14 évesen szívesen olvasgattam az újságokban az asztrológiai rovatokat, mert nagyon érdekelt az önismeret minden bugyra. Ebből kifolyólag édesanyám vett nekem egy komolyabb asztrológiai könyvet. Ez volt az a mozzanat, ami elindított az önismeret és az asztrológia rögös útján. Amióta az eszemet tudom, belül éreztem, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni és oly módon ,hogy ebben legyen valami segítő motívum is de tanulni kelljen hozzá és kellőképp reális legyen. Imádok új dolgokat felfedezni. Innentől kezdve nem volt megállás az asztrológiai tanulásban és útban. Nem konkrétan asztrológusnak készültem, de a sors errefelé terelgetett. Ez volt az egyetlen olyan tevékenység, amit a mai napig kitartóan szeretek csinálni.

Van egy sokak által ismert blogod a CsillagÖsvény. Honnan jött az ötlet, hogy blogot írj és mikor kezdtél neki?

Emlékszem, hogy 2015. novemberében kezdtem el írni a blogot. Az ötlet úgy jött, hogy több facebook-os asztrológiai csoportnak a tagja voltam és annyi hozzászólást, véleményt eszközöltem, hogy úgy éreztem nyitnom kell egy platformot, amit csak a saját gondolataimmal, asztrológiai nézeteimmel töltök meg és ahol mások is megtalálnak. Szerettem volna mások szeme elé kerülni kicsit. Szerettem volna hogy az emberek a blogomon keresztül felismerjék,  hogy az asztrológia nem jóslás és nem üveggömb, hanem egy iszonyatosan nagy múltú tudomány, mely a mai napig megállja a helyét a világban és hasznos társunk lehet. Igen társ, mert nekem ez szerelem! Azt hiszem szerettem volna az ember szemét felnyitni és harcolni a bulvárasztrológia ellen.

Publikálsz más felületeken is vagy csak a saját oldaladon és itt a Judexim oldalán? Vannak ezzel kapcsolatban esetleg terveid?

Az onset.hu online magazin ezoterikus rovatába készült pár cikkem, de ez az elfoglaltságaim miatt csak átmeneti tevékenység volt. Jelenleg csak a Judexim oldalra és a saját honlapomra írok. Régebben jelentkeztem több újság asztrológiai rovatába, de aztán rájöttem, hogy nagyon megkötnék a kezemet azzal kapcsolatban, hogy hogyan írhatok az asztrológiáról és nagyon le kellene butítanom egy olyan szintre, ami már nem mutatná be reálisan és hitelesen ezt a világot az olvasóknak. Ha megtalálnak, akkor a jövőben természetesen mérlegelni fogom a felkéréseket, de így külön jelenleg nem keresgélek.

asztrológia

Forrás: CsillagÖsvény Asztroterápia

A blogod nemrégiben alakult át tulajdonképpen egyfajta szakmai weboldallá amihez ezúton is gratulálok. Itt a fejlécen rögtön szembeötlik a látogatónak, hogy „Astrocoach cégeknek”. Megmondom őszintén életemben nem hallottam ilyenről, ez az én tájékozatlanságom vagy valóban ennyire új keletű lenne ez a dolog? Az oldalon elolvashatjuk részletesen, de itt is elmondanád röviden, hogy mit is takar ez tulajdonképpen és miért célszerű igénybe venni ezt a szolgáltatást cégeknek?

Valóban jól érzékeled, hogy ez a magyar asztrológusok és cégek körében még nem igen terjedt el, én azonban szeretem a dolgokat új szemszögből megvilágítani. Abból indultam ki, hogy az asztrológia a világ bármely szegmenésben sikeresen alkalmazható, többek között munkahelyi légkör javításához és a toborzási folyamatokhoz is.  Akkor miért ne alkalmazhatnának a cégek asztrológust? Ebben a variációban vállalom, hogy részt veszek egy adott pozíció toborzási folyamatában, azaz interjúkon és elkészítem a jelölt horoszkópját, majd megvizsgálom, hogy mennyire testhezálló számára az adott munkakör, majd ezt beszéljük át a cég döntéshozóival. Ezenkívül vállalom, hogy a már meglévő kollégák részére, főleg kisebb cégeknek, irodáknak ülési rendet készítek. Egyre több a nyitott terű, úgy nevezett open office iroda és emiatt nagyon fontos a harmonikus légkörhöz, hogy csak olyanokat ültessünk egymás mellé, akik jól kijönnek. Ebben tud az asztrológia tökéletes segítséget adni, persze ehhez egy feltételnek kell teljesülnie: hogy a személyek hozzájáruljanak az elemzéshez.

Biztosan vannak szárnybontogató fiatalok akiknek megfordult a fejükbe, hogy ők foglalkoznának asztrológiával, de nem tudják hogyan induljanak el illetve nyilván akadnak olyanok is akiket szimplán csak érdekel ez az egész és jobban bele szeretnének látni. Segítsünk nekik kicsit. Hogyan lesz valakiből asztrológiai tanácsadó? Mik a lépések? Vele született dolog ez vagy pedig tanulható?

Azt gondolom, hogy részben veleszületett képesség és részben tanulható. Mindenképp kell hozzá egyfajta hajlam, mert az asztrológia nagyon sok törvényszerűséggel, számokkal és analógiákkal dolgozik. Erre vagy rááll valakinek az agya vagy nem. Kell hozzá egy adag empátia, beleérzés de ugyanakkor pártatlanság is. Befogadónak és alázatosnak kell lenni, hiszen ez a másikról és nem az asztrológusról szól. Ehhez pedig jól kell ismerjük önmagunkat Első lépésként alap műveket szoktunk javasolni, én magam is így kezdtem annak idején. A facebookon számos asztrológiai tanulócsoport van,többek között én is indítottam egy ilyet és ezekhez érdemes csatlakozni, majd figyelni és jegyzetelni. Ha még mindig tetszik az illetőnek ez a világ, akkor el lehet menni tanfolyamra, amit erősen javaslok. Ebből kifolyólag áprilisban indítok alapozó asztrológia tanfolyamot teljesen kezdőknek. Mindenképpen kell ahhoz egy tapasztaltabb segítség, hogy az összefüggéseket egy egységes rendszerré rakja össze az illető. Az asztrológia olyan, mint a puzzle. Nagyon jó, ha sikerült kiraknod a teljes képet, de azt kell tudnod egyben értelmezni, ugyanakkor ehhez az alkotó elemeket is próbálgatni, rakosgatni kell.

Mikor döntöttél úgy, hogy akkor ezt vállalkozás formájában is megpróbálod? Milyen érzés most vállalkozóként egy olyan szakmában, ahol azért eléggé szkeptikusak az emberek?

A vállalkozás ötlete már nagyon rég óta, körülbelül 10 éve bennem motoszkált, nem szerettem soha alkalmazott lenni (most mondanám, hogy erre van utalás is a horoszkópomban..:D). Eredetileg gyógytornásznak készültem de egy családi probléma miatt félbe kellett hagyjam, de ha ez a tervem maradt volna, akkor is csak egyéni vállalkozóként tevékenykedtem volna. Az asztrológiai vállalkozás indításának ötlete körülbelül egy fél éve fogalmazódott meg bennem, azért, hogy a dolgoknak hivatalos keretet adjak és ezzel is kifejezzem az eltökéltségemet. Végül így 2017. február elejétől el tudtam indulni, mint egyéni vállalkozó, aki asztrológiai tanácsadással foglalkozik. Azt gondolom ez így a hozzám fordulók felé is egy bizalmasabb, hitelesebb képet fest. Mondhatom, hogy nagyon jól érzem magam, hiszen egy álmom vált valóra. Kellőképp fanatikus és határozott embernek tartom magam ahhoz, hogy ne érdekeljen a szkeptikusok véleménye. Én azokért vagyok, akik szeretnék magukat jobban megismerni, rájuk fókuszálok és az ő kezüket tudom fogni ezen az úton. Az asztrológiához kell egyfajta alázat is, alázat az emberek és önmagam felé.

Mindenkinek a fejében valami olyasmi kép él, hogy bemegy egy elfüggönyözött szobába ahol majd valaki hókuszpókuszol jó pénzért és elmondja a tök általánosságokat. Téged ismerve ez nem így működik, hiszen egy abszolút megbízható embernek és jó szakembernek ismertelek meg. Hogyan kell elképzelni egy tanácsadást? Milyen esetekben forduljanak hozzád az emberek? Mennyi idő egy ilyen? Illetve hogyan szűrjük ki az úgynevezett sarlatánokat a szakmában?

A sarlatánok kiszűrése nehéz feladatnak tűnik egy laikus számára, aki épp elakadt egy élethelyzetében, de van pár jel ami arra utal, hogy inkább kerüljük el az illetőt: például nincs honlapja, elérhetősége, vagy nem akarja megadni nekünk a telefonszámát, fb oldalát. Ha nem vállalja az arcát, nevét. Nem akar minket személyesen/Skypeon fogadni, hanem az írásbeli konzultációt erőlteti vagy valami nagyon igénytelen helyen vár minket. Túlzottan determinál, tehát negatív jelzőkkel illet minket és minősít. Ha konkrét negatív eseményeket „jósol” a képletükből, pl halálunkat. Aztán ha nem rajzolja fel a horoszkópot előttünk, sőt meg sem tudja mutatni az elemeit ha belekérdezünk vagy a konkrétabb kérdéseinkre nem tud válaszolni. Az is feltűnő, ha nem tudja elmondani hol tanult vagy milyen asztrológiai könyvekből fejlesztette magát és még milyen nagy neveket ismer a szakmában. Az is feltűnő, ha megbeszéltek egy időpontot a konzultációra és ő eltűnik. Legjobb ilyenkor a megérzéseinkre hallgatni, ha kicsit is úgy érezzük, hogy valamiért nem szimpatikus, akkor keressünk mást.

A teljes alap horoszkópelemzés 1,5 óra szokott lenni nálam és vagy személyesen nálam vagy teázóban vagy skype-on történik. Megkérdezem az illetőtől, hogy mi miatt keresett fel, majd elmondom a teljes elemzést, tehát minden életterületet átnézünk. Ezután megválaszolom a még felmerülő kérdéseket. Bármilyen esetben érdemes asztrológust felkeresni, de kiemelek pár esetet: amikor jobban át akarjuk látni a saját jellemünk működését, fejleszteni szeretnénk magunkon vagy a blokkjainkat szeretnénk jobban megismerni, hogy miből fakadnak.  Amikor a párkapcsolatunkat uraló tendenciákra vagyunk kíváncsiak. Amikor babát várunk vagy amikor a gyerekünkkel szeretnénk a kapcsolatunkat harmonizálni. Amikor az elkövetkezendő időszakunk lehetőségeire vagyunk kíváncsiak. Nagyon sok mindenre használható az asztrológia.

andi

Forrás: Villányi Andrea

Tele vannak a különféle magazinok horoszkópokkal, mikor ismerkedjünk, milyen lesz a következő hónapod és milyen pasi illik hozzánk horoszkópunk szerint című cikkekkel. Mit gondolsz ezekről? Mennyiben közelítik meg ezek a valóságot és mennyire hallgassunk rájuk úgymond?

Amit gondolok róluk, az nem tűrne nyomdafestéket. Pontosan ezek ellen harcolok a blogomban és a munkámmal. Nagyon fontos tudni, hogy ezek a minősíthetetlen cikkek csak és kizárólag a Nap-jegyet veszik figyelembe, tehát hogy melyik napon születtél. Ez alapján olyan, mintha egy tortának csak egy szeletét fogyasztanánk el és abból próbálnánk következtetést levonni az egész tortára vonatkozólag. A Nap-jegyünk jellemzői kb. 10%-ban fedik le a valóságot. Senkinek nem javasolom ezen cikkek olvasását, sem a szerelmi, sem az előrejelző rovatokat, konkrétan egyiket sem. Maximum úgy érdemes olvasni, hogyha az ember viccnek fogja fel.  Általában nem asztrológusok írják ezeket a cikkeket, hanem olyanok, akik a többi rovatba is publikálnak és soha életükben nem tanultak asztrológiát, hanem a netről kigooglizzák a dolgokat.

A születési horoszkópunk azonban 10 bolygóból, 2 tengelyből, életterületekből és fényszögekből áll. Egy teljesen asztrológiai elemzés  (akár sima, akár párkapcsolati ) még a tapasztalt asztrológusoknak is több órás folyamat, tehát nem írható le cikkekben és nem egységesíthető. Minden ember képlete egyedi, amin a születési óra és perc határoz meg. A legnagyobb szívfájdalmam az egésszel kapcsolatban, hogy emiatt ezt a több ezer éves tudományt ma kuruzslásnak tartják és a bulvár mocsarában ragadt. Hogyha annak idején a királyok is asztrológusokat alkalmaznak, akkor a mai kor embere miért egy újság lapjain keresi a megoldásokat?

Tegyük fel, hogy én elmegyek hozzád egy teljes körű asztrológiai elemzésre. Szuper megtudok mindent, mindenki happy. Viszont vissza kell e menjek hozzád majd valamikor, tanácsolt e visszamennem vagy pedig ez csak egyszeri dolog?

Alapjáraton a sima elemzés egy egyszeri alkalom, mert az asztrológiai elemzés nem terápia. Ellenben ha szeretnél mondjuk egy párkapcsolati vagy előrejelző elemzést is kérni tőlem, akkor azt egy másik alkalommal csináljuk meg, tehát akkor visszavárlak. Ezenkívül a horoszkópodból meg tudom állapítani, hogy milyen típusú terápiára van szükséged (ha van) és akkor az alap horoszkóp elemzésre épülhet rá a terápiás folyamat, ami mindenkinél egyedi. Ezt a jövőben tervezem bevezetni.

Egy általános iskolás és gimnazista tanárok által teljesen elcsépelt kérdéssel zárnám a beszélgetést azzal a különbséggel, hogy én valóban kíváncsi is vagyok a válaszra! 😀 Mik a terveid a továbbiakban? Hogyan látod magad a magánéletben és a szakmában 5-10 év múlva?

A jövő folyamatos mozgásban van (tudom furcsa gondolat egy asztrológustól, de ezt majd egy másik interjúban fejtem ki) és mindig ott van a szabad akaratunk IS hogy arra haladjunk, amerre a szívünk húz. Ez alapján határozottan vállalkozóként látom magam és az asztrológia mellé szeretnék terápiás módszereket tanulni, hogy jobban tudjak segíteni a hozzám fordulóknak. Ezáltal biztos vagyok benne, hogy még tovább fog bővülni az ügyfélköröm. Ha az asztrológiai csoportos oktatásra még több igény érkezik, akkor azzal is folyamatosan szeretnék foglalkozni. Az írás nagy szerelmem, így a könyv kiadás ötletét sem vetem el. Mivel jelenleg divatkiegészítőkkel is foglalkozom, ezért az üzlet felfuttatása terveim között szerepel, mert nemrég kezdtük párommal. Tervek tehát vannak. A magánéletemben teljesen átlagosan képzelem el magam: 1-2 éven belül családalapítás párommal, majd talán egy kis takaros kertes házba költözés következik.

Köszönöm szépen az interjút Andi és további sikereket kívánok Neked! Köszönöm Judit, én is neked! <3

Andi tanácsadói Weboldalát ITT, Facebook oldalát ITT, Divat kiegészítőkkel foglalkozó csoportját pedig ITT találod. Tanácsadásra pedig a Csillag Ösvény weboldalán tudsz bejelentkezni, sőt asztrológiai csoportot is indított és lehet jelentkezni Nyugati asztrológiai tanfolyamra nála. Szerintem nagyon szuper.Érdemes figyelemmel kísérni a munkásságát.

Ha bármilyen egyéb kérdésed lenne kérdezz bátran itt kommentben vagy pedig e-mailben Anditól!

Interjú: Sebesta Judit

Fotók: Villányi Andrea

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.