Helló újra kedves exem! – #olvasSsokk + VIDEÓ!

Helló újra kedves exem! – #olvasSsokk + VIDEÓ!

Többen is tudjátok már rólam, hogy imádok olvasni. Legfőképpen önfejlesztő könyveket, sikertörténeteket, életrajzokat, motivációs könyveket. Ezeken és a szakmai könyveken kívül nem igazán engedtem be az utóbbi időben más típusú könyvet az életembe. Viszont pár héttel ezelőtt lehetőségem nyílt rá, hogy elolvassam Tomor Anita új regényét. Erről fogok most írni nektek pár sort és a kendőzetlen véleményem, azoknak akik pedig inkább videó pártiak, szokás szerint a cikk alján lesz a link.

Amikor megérkezett szó szerint téptem fel a csomagolást, mindig izgatott vagyok ha csomagom érkezik, na de hát ki nem? Mikor megláttam a borítóját, engem személy szerint nagyon megragadott, tipikusan az a könyv amit csak úgy a könyvesbolti kirakat előtt sétálás közben megpillantok és azonnal be kell mennyek elolvasnom a tartalmat a hátulján mert érdekel. A cím még találóbb és figyelemfelkeltőbb mint a borító: Helló Újra Kedves Exem. Nyilván sejthető, hogy mit is dolgoz fel a regény, de ugyanakkor elindít egy folyamatot a fejedben, hogy na ennek vajon mi lesz a vége, mit fog tudni belőle kihozni az író. Itt plusz egy random tényt is megemlítenék magamról, nyugtassatok meg, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Imádom a friss könyv illatát, de egyszerűen fanatikusan. Nem is értem azokat, akik e-bookot olvasnak. Egy friss könyv illata, hozzá tartozik az olvasás élményéhez, képes vagyok elszagolgatni egy 5-10 percig is, igen, tudom beteg vagyok na.

Bevallom sokáig nem mertem nekiülni elolvasni csak rakosgattam, mert éppen több olyan projektben is benne voltam ami igényelte a figyelmet és ha egyszer én elkezdek olvasni és olyan a könyv, hogy megfog az első pár oldal, akkor beszippant és onnantól zombi üzemmód bekapcs amíg ki nem olvasom. Végül egyik hétvégén úgy voltam vele itt az idő, kiültem egy hideg itallal és a könyvvel napozni. Mondat mondatot, oldal oldalt követett és már csak akkor emeltem fel a fejemet amikor sült csirkévé aszalódtam a napon, de kiolvastam.

Amit imádtam:

  • élet szagú az egész könyv, hiszen mindannyiunk életében volt már egy nagy szerelem, egy nagy szakítás és esetleg egy nagy bumm, amikor visszajött Ő és kicsit megbonyolította az akkor már nyugodt életünket
  • számomra vicces, könnyed kis olvasmány, jó párszor nevettem fel olvasás közben vagy éppen mosolyogtam a „bajszom” alatt
  • lényegre törő, mozgalmas regény, ami nálam elég nagy piros pont mivel nem szeretem amikor valaki vontatottan több oldalon keresztül is ecseteli pl. egy szobának az elrendezését
  • beindította a fantáziámat és olvasás közben már azon agyaltam, hogy ú vajon mi lesz ennek a vége

 

Amit kicsit másképp képzeltem:

  • Emma, a főhősnő barátnője egy nagyon jó fej karakter és én belőle szívesen láttam volna többet
  • Patrick-nek a nyomulása már olykor nekem túúú maccs volt
  • a végével nem voltam még kibékülve, hagyott bennem egy kis ürességet mintha valami hiányozna még, igazán nem akarom lelőni az egészet, mert mindenképpen olvassátok el, de a lényeg az, hogy én még csavartam volna legalább egyet, legalábbis nem így képzeltem el a végét amikor a könyv közepe fele jártam, de persze ez csak az én hülyeségem, mindent szeretek még jobban megbonyolítani xD

Végezetül, minden elolvasott könyvem után levonom a tanulságot, esetleg a párhuzamot a saját életemre nézve. Szerintem nem véletlenül kerül hozzánk egy könyv, valamit üzenni akar vagy valamire fel akarja hívni a figyelmedet. A Helló Újra Kedves Exem eszembe juttatta azt, hogy aki menni akar, azt el kell engedni és ki tudja, lehet egyszer visszatér hozzád, amikor megértetek mindketten egy jobb kapcsolatra. Illetve a másik dolog amit tanít szerintem ez a könyv, hogy az idő múlásával mindannyian változunk és nem szabad leírni rögtön mindenkit a múltbéli cselekedetei alapján.

Összességében ez egy nagyon jó kis könyv, igazi nyaralós napozós vagy éppen téli kandallóhoz bekuckózós regény, ami magával ragad és beindítja a fantáziádat.

Kiknek ajánlanám? Mindenkinek aki egy kis kikapcsolódásra, romantikára, izgalomra, szenvedélyre vágyik. Ez egy amolyan romantikus, erotikus regény, tudjátok az a Szürke ötven árnyalat típus, ugyanakkor mégis kicsit más, életszerűbb, hiszen tudunk bármelyik szereplővel azonosulni. Szívből ajánlom elolvasásra Tomor Anita bármely könyvét, engem nagyon meggyőzött, biztosan fogok még tőle olvasni mást is.

Köszönöm Anitának a lehetőséget még egyszer, hogy eljuttatta hozzám ezt a csodás könyvet.

Te olvastad már a Helló Újra Kedves Exem című könyvet vagy Anitától bármit? Kommentben várom a véleményeket!

-Love, J

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.