Gyűlölöm magam effektus – Judexim Naplója

Gyűlölöm magam effektus – Judexim Naplója

Egy szerelmi bánattól tobzódva vagy éppen ezer éve szingliként otthon fekszel a kanapén, bámulod a már rongyosra nézett romantikus full nyál sorozatot vagy éppen filmet és közben tolod az arcba a második bödön nutellát vagy éppen mindegy mit csak legyen benne 7-8 kiló cukor ami kicsit visszaadja az önbecsülésed és a magadba vetett hited, ja és rosszabb esetben még e mellé bömbölsz, hogy mekkora szar az élet és mekkora egy kövér disznó vagy. Ismerős? Átestél már legalább egyszer egy ilyenen? Akkor üdv a klubban. Vagy éppen nem? Akkor bizony rohadtul büszke lehetsz magadra bébi és én is büszke vagyok rád.

Forrás: Google

 

Mi nők, sokszor hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy nem dől össze a világ ha a szőke herceg úgy elhúz hirtelen, hogy csak a porfelhő marad utána és a döbbenet, vagy éppen sokszor elfelejtjük, hogy igenis egyedül is tudunk boldogulni és milyen jó is egymagunkban olykor, hiszen olyan dolgokat tudhatunk meg saját magunkról amelyről nem is tudtuk, hogy létezik. Isteni a felhők fölött járni 3 méterrel de ha onnan elkezdesz zuhanni és nincs ki elkapjon vagy éppen nem vagy elég erős a földet éréshez, akkor bizony nagyon fog fájni és ha időközben elveszted a magadba vetett hitedet is, na akkor kezdődik a baj, ugyanis elég hosszú ideig fogsz dekkolni a padlón. Tapasztalat. Sokszor megjártam a padlót és sokszor megpróbáltam felállni de aztán mindig jött az élet és adott egy még nagyobb jobb horgot. Miért? De miéééért? Mindig kérdeztem. Aztán egyszer jött a válasz:

 

 

„Még mindig nem tudod, hogy mit érsz, ha hagynálak most felállni ugyan ide kerülnél, nem küzdenél meg azért, ami jár és nem is viselnéd el a további pofonokat. Még mindig másra mutogatsz, hogy Ő a hibás és nem Te. Ez gyáva duma, és Te nem vagy gyáva. Te jobb vagy annál! Ha ezt megtanulod, bármekkora pofont adjon az élet, legyőzhetetlen leszel!”

Rocky Balboa szavai kicsit másképp, a gondolataimba égtek! Ezek adnak erőt és hitet, hogy meg tudom csinálni, hogy el tudok érni bármit csak HINNEM kell! Mikor véget ért a 3 éves kapcsolatom azon kaptam magam, hogy ott állok egyedül a felhők felett és nem tudok lépni, nem tudok boldogulni, hogy nem érek semmit így nélküle. Szépen lassan zuhant szét a kis komfortos világom és benne én is. Elkezdtem zuhanni és olyan csattanással értem földet, hogy 1 évig nem sikerült onnan felállnom. Önsajnálat, depresszió, pánikrohamok és szorongás. Plusz 10 kiló és gyűlöltem magam. Elhittem, hogy nem érek semmit, hogy nem vagyok képes semmire egymagam. Elpocskáltam ebben a csodálatos fertőben 1 évig, így utólag visszagondolva legszívesebben pofán vágtam volna magam, hogy mozdulj már, de tudom, hogy ez az időszak is kellett ahhoz, hogy azzá az emberré váljak aki ma vagyok. 75 kilósan, étkezési zavaraim és hangulatingadozásim közepette egyik nap egyszer csak átkapcsolt az a kapcsoló. Elkezdtem olyan dolgot csinálni amit évekig még véletlenül sem: olvastam. Rengeteget olvastam és egyszerűen nem tudtam abba hagyni. Gondolhatjátok, hogy nyilván nem romantikus lányregényeket, hanem önfejlesztő könyveket, életrajzi műveket, interjúkat sikeres emberekkel és elkezdtem mentorokat keresni valamint olyan embereket akiknek a jelenük az én jövőm lehet.

Forrás: Google

Sokan kérdezitek, hogy azóta nem is voltak ehhez hasonló zuhanásaim és pofonjaim? Dehogynem! És tudom, hogy lesznek is még! Viszont egy a különbség: Ma már tudom, hogy mit érek! A zuhanásban is a lehetőséget látom, figyelek, hogy ha jön egy olyan áramlat akkor belekapaszkodva újra szárnyalhassak. Vagy ha éppen földhöz vágna az élet, akkor tudom, hogy okkal tette, én voltam a felelős, vállalom a felelősséget, elviselem a pofonokat, mert NEM VAGYOK GYÁVA! Én jobb vagyok annál és Te is! Akárhányszor fülem farkam behúzva a félelemtől elkezdenék hátrálni, rögtön jön a vészjelzés: Te nem vagy gyáva! Te jobb vagy annál! Felemeled a segged, mész, ha padlóra kerülsz, felállsz, tarolsz és MEGCSINÁLOD! Csak így érdemes élni!

Te hogy éled az életed? Hiszel magadban eléggé ahhoz, hogy felemeld a segged a langyos vízzel teli kádból?

 

Love, J

2 Comments

 1. 2017-05-28 / 20:54

  Jelenleg én is épp zuhanok… és nagyon verdesnem kell a szárnyaimmal, hogy nehogy belevágódjak a betonba és ott ragadjak. Nagyon nem könnyű, de jó látni (olvasni), hogy nem lehetetlen dolog újra szárnyalni 🙂

  • judexim
   2017-06-02 / 12:57

   Nincs lehetetlen csak tehetetlen azt szokták mondani Fel a fejjel, higgy magadban, abban, hogy bármi történjen is Te felállsz és szárnyalsz ujra❗️ Kitartást Neked!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.